Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Guillem Ramisa

Música i poesia

Sobre la cançó "No me importa nada" de Luz Casal

Hi ha cançons que copsen una cosa molt més grossa que el què volien explicar. Un sentiment molt més profund. Aquesta cançó de la Luz Casal em va agafar per sorpresa diumenge passat, mentre muntava per fer les proves de so a Santa Coloma de Farners. L’havia escoltat mil vegades, però em va remoure com si no l'hagués escoltat mai. 
La cançó explica que no li importen gens els rifi-rafes d’una relació que no acaba de funcionar. Explica que ella entén de sobres les anades i vingudes del seu amant. Que sap que s’aprofita d’ella perquè no n’està enamorat, i que no li importa el més mínim. Explica que ella entén el joc, que va per davant, i que està jugant amb ell. 
 
Però el que transmet la cançó és tot el contrari. Transmet que li importa moltíssim i que està molt dolguda. I transmet que no hi pot fer res, que davant l’absurd de tot aquest amor que no acaba de poder ser, un no hi pot fer res. I aquesta impotència, que un només pot afrontar reivindicant-se i tirant endavant, és una emoció tan difícil d’explicar, tan complicada de transmetre, que fan d'aquesta una cançó molt especial i bonica.
Guillem Ramisa
26 marzo 2023